rightrightrightForside
Grasrotandel


Sparebankstiftelse

facebook logo

Bydel Frogner støtter Blokkfløytistene Uranienborg med Frivillighetsmidler


Aktuelt: Bilder l Lydeksempler l Videoer l Kalender l Lenker l Kontakt transparent rightrightrightNyheter

Kjøp CD'n

Pris kr. 130 ,-

Bestill den hos post@blokkfloyte.no eller ring Svein Egil Skotte

på tlf. 926 68948. Música Entre Culturas er et spennende samarbeidsprosjekt mellom den latinamerikanske gruppen INTI, Blokkfløytistene Uranienborg, Blokkfløytistene St.Sunniva og Steinerskolens Jentekor. Opptaket av CD-en ble gjort under en svært vellykket konsert i Den Gamle Logen i juni 1997. Fem profesjonelle latin-amerikanske musikere, 40 blokkfløytister og 30 korjenter som spiller latinamerikansk folkemusikk i sammen ... Det blir rytme, nerve og driv av slikt.

 

 

2

1

3

Bom, bom, ...bombom, bom, bom, ...bombom: Prismekronene gløder dempet i en mørk sal. Badet i varmt lys renner scenen praktisk talt over av barn og ungdom i dongeribukser, hvite skjorter og fargeglade tøystykker drapert på ymse vis. En indianer med ravnsvart skulderlangt hår og ørnenese slår morenadaens pulsslag. 40 blokkfløyter kaster seg ut i et samspill med et fyrverkeri av trommer og strengeklimpring. 30 jenter venter med øra på stilk og svingende hofter: En sus alhore` yo la ví... korklangen blander seg med fløyter og "komp" og musikken flyter av sted. Som om Amazonasfloden, Titicacasjøen og La Paz lå midt i Oslo. Det er 8. juni. Sommervarmen samt Den Gamle Logens klassiske interiør er med på å løfte "Música Entre Culturas" til magiske høyder. Hvilket kick å få lov til å stå til rors å styre ferden. Skriver Johan Nicolai Mohn som sammen med Svein Egil Skotte var dirigent under konserten.

OM INTI:
INTI er en gruppe bestående av flere musikere som opprinnelig kommer fra Bolivia og Chile. De har alle sammen i de siste årene vært bosatte i Norge og Danmark. Gruppens repertoar spenner vidt: Fra tradisjonell Andesmusikk med dype røtter i den indianske kulturen, til musikk med tydelige europeiske og afrikanske trekk. Dette avspeiler seg ikke minst ved instrumentene gruppen spiller. Panfløyten og de dype trommene har en årtusen lang historie, mens for eksempel charangoen først dukker opp etter spanjolenes invasjon, som en etterligning av gitaren. INTI representerer et samtidsuttrykk for en blandingskultur som er enestående på det amerikanske kontinentet. Gruppen har de seneste år turnert i store deler av Norge med skolekonserter organisert av Rikskonsertene. De trakterer blant annet instrumenter som: kena, (en fløyte fra Peru og Bolivia som opprinnelig ble laget av dyreben, gull, sølv og leire, men som i våre dager lages av bambus), panfløyter, trommer og charango. Charango er en liten gitar med 10 strenger som er en etterligning av den spanske gitaren. Opprinnelig ble den laget av ryggen på beltedyr og den kommer fra Bolivia. Den finnes i flere størrelser med forskjellige navn.

Medlemmene i gruppen som deltok på "Música entre culturas" var Hector Meriles, Pedro Toro, Carlos Jeldes, Josué Cordova og  Ricardo Sanchez. Idag heter guppen INTI FUSION og består av 6 musikere: Carlos Jeldes Ramirez, Hector Meriles, Edgar Albitres, Vidar Ytre-Arne, Antonio Torner og Josué Cordova.