rightrightrightForside
Grasrotandel


Sparebankstiftelse

facebook logo

Bydel Frogner støtter Blokkfløytistene Uranienborg med Frivillighetsmidler


Aktuelt: Bilder l Lydeksempler l Videoer l Kalender l Lenker l Kontakt transparent rightrightrightNyheter

Kort CV

 

BLOKKFLØYTISTENE URANIENBORG (BU) ble startet på Uranienborg skole 1989 og formålet var å arbeide med blokkfløyten som et fullverdig og seriøst solo- og ensembleinstrument. Leder og dirigent har i alle år vært Svein Egil Skotte. Inkludert nybegynnere og aspiranter er det i dag ca. 60 spillende medlemmer i Blokkfløytistene i alderen 7-25 år. De fleste elevene er med i ensembler og samspillgrupper. Høsten 2006 ble Blokkfløytistene delt i to selvstendige lag: Blokkfløytistene Uranienborg og Ungdomsblokkfløytistene Uranienborg.

 

Ved siden av blokkfløytens tradisjonelle klassiske repertoar får elevene også opplæring i forskjellig typer folkemusikk som f.eks. norsk, svensk, irsk og latin-amerikansk. BU har siden 1989 gjennomført mange spennende prosjekter og konserter i samarbeid med bl.a. Blokkfløytistene St.Sunniva, Steinerskolens jentekor, Bø Juniorspelemannslag, Steinar Ofsdal, Per Midtstigen, INTI, Hans Fredrik Jacobsen, Tone Hulbækmo og blokkfløytevirtuosen Dan Laurin. Dette har resultert i diverse seminarer og konserter og en live-CD med latin-amerikansk musikk. BU har spilt konserter i England og Sverige og har deltatt i Oslo Internasjonale Kammermusikkfestival og på Oslo Internasjonale Kirkefestspill. I 2005 deltok BU på Middelalderfestivalen i Hamar og i Oslo. Sommeren 2006 gjennomførte ensemblet en turné i Italia med 5 konserter som ble svært godt mottatt og godt besøkt. Konsertstedene var bla. Firenze og Siena. De siste årene har BU bl.a. hatt opptredener i Universitetets Aula, Lindemansalen og ble valgt ut til å spille ved Nobelprisvinnerkonserten i Oslo Rådhus desember 2007. I juni 2008 gjennomførte ensemblet en ukes turné i Nederland og spilte konserter i Amsterdam, Almelo, Alkmaar og Utrecht. I mai 2009 deltok BU i fremføringen av operaen Pollicino av Hans Werner Henze på scene 2 ved den nye operaen i Bjørvika.


Tidligere og nåværende medlemmer i BU har gjort seg bemerket i musikklivet: I 2003 vant Alexandra Opsahl den europeiske Moeck-konkurransen for blokkfløytesolister i London  og Ingeborg Christophersen ble kåret til Årets musiker i Norge i Ungdommens musikkmesterskap. Ingeborg Christophersen, Kristin Janset og Linnéa Sundfær Haug fra Blokkfløytistene Uranienborg har i alt tatt 5 klasseseire i landsfinalene i Ungdommens musikkmesterskap. Ingeborg Christophersen kom også til semifinalen i NRK 1 Kjempesjansen høsten 2006. Høsten 2006 tok Caroline Eidsten Dahl sin Diplomeksamen på blokkfløyte ved Musikkhögskolan i Stockholm og vant året etter finalen i Intro-klassisk, Rikskonsertenes lanseringsprogram i Norge for å hjelpe unge, særskilt dyktige musikere ved begynnelsen av deres profesjonelle karrierer. Dirigenten Svein Egil Skotte mottok i 2003 Oslo kommunes pris for ledere av amatørvirksomhet.